vrijdag, 15. augustus 2008 - 11:44

Zes verdachten aangehouden voor zware mishandeling

Utrecht

De politie heeft zes personen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de ernstige mishandeling van een 19-jarige Utrechter op 14 augustus in de Schoutenstraat.

De Utrechter liep het letsel op toen hij donderdag 14 augustus omstreeks 01.20 uur op de Schoutenstraat werd belaagd door vijf a zes mannen. Hij kreeg diverse vuistslagen toegediend en kwam hierdoor ten val. De man werd met hersenletsel in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Naar aanleiding van berichtgeving in de media, waarbij beeldmateriaal van het cameratoezicht in Utrecht werd uitgezonden, meldden zich donderdagavond zes personen vrijwillig aan het bureau. De verdachten in de leeftijd tussen de 16 en 20 jaar uit Doetinchem, Laag-keppel en Gaanderen zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

De toestand van het slachtoffer is inmiddels iets verbeterd. De zes mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. Onderzoek moet uitwijzen wie welk aandeel in de mishandeling heeft gehad. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):