woensdag, 3. december 2008 - 9:03

Zes woning ontruimd voor woningbrand

Leidschendam

Een woningbrand aan de Plaspoelstraat heeft dinsdagavond omstreeks 21.00 uur voor rookontwikkeling in het portiek gezorgd. De bewoners van de betreffende woning waren niet thuis, maar de mede portiekbewoners zijn tijdelijk uit het portiek ontruimd vanwege de rookoverlast. Een aantal mensen is door ambulancepersoneel nagezien, maar niemand werd vervoerd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De meldkamer werd rond 21.00 uur gealarmeerd dat er brand in een woning was. Ter plaatse bleek het een woning in een portiek te zijn. Het betrof een woning met twee verdiepingen. Op de begane grond bleek door onbekende oorzaak de slaapkamer te branden. Het gehele portiek met in totaal zes woningen had last van de rookontwikkeling, waardoor de woningen zijn ontruimd. De bewoners die korte tijd in de rook verbleven, zijn door ambulancepersoneel nagezien en konden hun weg zonder verdere behandeling vervolgen.

De dierenambulance kwam ook ter plaatse om zich daar waar nodig over huisdieren te ontfermen.

De woning waar het brandde is zodanig door brand, rook en roet beschadigd dat de bewoners hier niet meer kunnen verblijven. De Stichting Salvage ontfermt zich over hen en adviseert en ondersteunt bij het vervolg.

De bewoners van de overige woningen kunnen de nacht gewoon in hun eigen woning doorbrengen.
Provincie:
Tag(s):