zondag, 26. oktober 2008 - 21:59

Zestien eerste prijzen voor Uithoornse Judoschool

Amsterdam

Op zondag 26 oktober jl. heeft Judoschool Blaauw meegedaan aan het Fuyiama judotoernooi en het 3e dojo Tanoshii open.

In Amsterdam werd zondag het eerste Fuyiama toernooi van het seizoen 2008/2009 gehouden. Gedurende het seizoen zijn er vier wedstrijddagen waaraan meegedaan kan worden. De eerste wedstrijddag werd gehouden in de Gemeentelijke “Wethouder Verheij� Sporthal aan De Polderweg in Amsterdam.

Voor dit gezellige toernooi hadden zich ongeveer 180 judoka’s ingeschreven waarvan de oudste 14 en de jongste vier jaar. Judoschool Blaauw uit Uithoorn was met 65 deelnemers zeer goed vertegenwoordigd op deze wedstrijddag. De bedoeling van dit toernooi is om de judoka’s zoveel mogelijk ervaring op te laten doen. De deelnemers werden in 41 poules verdeeld zodat er minstens drie wedstrijden gedraaid moesten worden.

Naast een prijs voor de eerste en tweede plaats kregen ook de overige deelnemers in de poule een prijs voor de derde plaats. Sommige poules waren heel spannend en moesten er extra wedstrijden komen om een winnaar te bepalen.

Het werd een succesvolle dag voor Judoschool Blaauw want aan het einde van de dag waren er 16 eerste plaatsen en 18 tweede plaatsen gewonnen. Voor Jelle van den Berg (rechts op de foto) was het zijn eerste ‘gouden plak’, Rik van Tol werd tweede en ging met zilver naar huis.
Categorie:
Tag(s):