woensdag, 3. september 2008 - 10:01

Zestig patientjes in de wolken

Lelystad

Op zaterdag 13 september maken zestig patientjes kennis met de luchtvaart op de jaarlijkse ‘I Can Fly’ dag.

Dit project is een initiatief van de Stichting Piloten Zonder Grenzen (PZG), in samenwerking met, de luchthaven Lelystad en het Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

Dit jaar zullen zestig gehandicapte kinderen van de Prader-Willi/Angelman Vereniging, Mytylschool en ’s Heeren Loo West-Nederland (van den Bergh stichting) het luchtruim kiezen.

De kinderen krijgen samen met hun familie een dag aangeboden die geheel in het teken van vliegen zal staan en is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren,de inzet van vele piloten en vrijwilligers die aan deze dag belangeloos hun medewerking verlenen.

Op het programma staat een rondvlucht vanaf het Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad waarbij de deelnemers goed uitzicht hebben over Lelystad en omstreken. Ook is er een flightsimulator, zodat de kinderen hun eigen vliegvaardigheden kunnen testen.

Er is een speurtocht uitgezet in de Aviodrome, en alle kinderen kunnen verkleed in een uniform als piloot of stewardess op de foto. De dag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van een luchtdoopcertificaat.
Provincie:
Tag(s):