zaterdag, 11. oktober 2008 - 15:25

Zeven aanhoudingen bij ontruiming kraakpand

Monster

Zaterdagochtend heeft de politie om 03.00 uur het krakerspand aan de Wilhelminastraat ontruimd. Aanleiding tot de ontruiming was een voortdurende reeks van incidenten rond het pand en zijn bewoners. Vrijdag werd de politie bekogeld met stenen en werd er vuurwerk afgestoken.

Vrijdagavond 10 oktober kort voor middernacht ontstond rond het pand enige onrust nadat de bewoners slaags raakten met omstanders en buurtgenoten. Hierbij werd gebruikt gemaakt van diverse stokken en andere attributen.

Politieagenten die in eerste instantie een onderzoek instelden constateerden dat een gedeelte van de straat was opengebroken en stukken trottoir waren verdwenen. Politiepersoneel werd bekogeld vanuit het pand met stenen waarbij een lawinepijl werd afgeschoten.

Na overleg met onder andere burgemeester J. van der Tak en het Openbaar Ministerie werd besloten tot ontruiming van het pand en de aanhouding van de aanwezige bewoners.

Nadat de nodige ondersteuningseenheden waren gearriveerd kon om 05.30 uur begonnen worden met de ontruiming van het pand. De politie hield in het pand zeven verdachten aan (18-23 jaar) aan op verdenking van openlijk geweld en verboden wapenbezit.

Nadat de aanhoudingsactie was afgerond doorzochten agenten het pand. Hierbij troffen zij diverse wapens aan zoals katapulten, molotovcocktails, manden met stenen en andere voorwerpen, die kennelijk waren bestemd om als wapen te worden gebruikt.
Provincie:
Tag(s):