donderdag, 4. december 2008 - 18:35

Zeven arrestaties na aantreffen cocaïnewasserij

Roosendaal

In Roosendaal heeft de politie donderdag een cocaïnewasserij aan de Slaaistraat ontruimd. De wasserij werd woensdag ontdekt na een melding van de Regionale Milieudienst, die bezig was met een controle in de loods. Er zijn zeven aanhoudingen verricht. Drie van de arrestanten zijn afkomstig uit Colombia, meldt de politie.

Woensdag voerde de Regionale Milieudienst een routinecontrole uit bij een pand aan de Slaaistraat. In een loods op het terrein stuitte men op een afgesloten ruimte, waarin een cocaïnewasserij werd aangetroffen.

De politie hield in het pand zeven verdachten aan. Het gaat om mannen in de leeftijd van 22 tot 51 jaar. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aangezien er geen onmiddellijk gevaar voor de omgeving / volksgezondheid was, werd in overleg met de officier van justitie besloten de aangetroffen situatie woensdag te bevriezen. Donderdag is er onder leiding van de rechter-commissaris een officiële zoeking in de loods gedaan. Daarna zijn alle drugs en bijbehorende chemicaliën door de Landelijke Faciliteit Ontruiming en Ontmanteling (LFO) ontruimd. Ook waren bij de ruiming medewerkers van de KLPD, technische recherche en brandweer aanwezig.
Provincie:
Tag(s):