maandag, 15. december 2008 - 15:03

Zeven Nederlanders op PDC World Championships Darts

Amsterdam

Zeven Nederlanders, waaronder Co Stompé en Raymond van Barneveld, staan vanaf vrijdag op het PDC World Championships Darts, dat plaatsvindt in Londen, Engeland. Zij richten hun pijlen op de eindzege en het prijzengeld van in totaal 725.000 Engelse pond.

Met de zevenkoppige delegatie lijkt Nederland goede kansen te hebben op de eindzege. Raymond van Barneveld, die het toernooi twee jaar terug al op zijn naam schreef, is nog steeds de Nederlandse favoriet en is als tweede geplaatst voor het toernooi. Ook Ronald Scholten, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen kregen rechtstreeks toegang tot het toernooi. Co Stompé wist zich op spectaculaire wijze te plaatsen door onlangs ’s werelds beste darter Phil Taylor te verslaan in de finale van het Duitse dartskampioenschap. Jelle Klaasen (oud-Lakesidewinnaar) en Jan van der Rassel treden ook aan in de eerste ronde en hopen te kunnen stunten op het grootste darttoernooi van het jaar. Remco van Heijden heeft nog kans de achtste afgevaardigde te worden, door in de voorronde de enige vrouwelijke deelneemster Anastasia Dobromyslova te verslaan.

Afgelopen maandag vond de loting plaats en werd duidelijk wie de Nederlandse darters treffen in de eerste ronde. Scholten breekt vrijdag 19 december het ijs in de openingswedstrijd en later die avond treft Stompé de als 24e geplaatste Andy Jenkins. Van Gerwen en Van Barneveld halen respectievelijk op zaterdag en zondag hun darts uit het vet en na het weekend staat Jelle Klaasen tegenover Colin Lloyd, de nummer tien van de plaatsingslijst. Op de laatste dag van de eerste ronde komen Vincent van der Voort en Jan van der Rassel in actie.

SBS 6 zendt vanaf 19 december rond 23.00 uur iedere dag een samenvatting uit.
Categorie:
Tag(s):