zaterdag, 7. juni 2008 - 22:53

Zeven panden beschadigd door de brand

Utrecht

De brand die zaterdagmiddag uitbrak heeft 7 panden beschadigd. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer kreeg om 17.10 een melding van een binnenbrand op de Oude Gracht. Direct na aankomst constateerde de brandweer een intense brand met een enorme rookontwikkeling.

Er is opgeschaald naar zeer grote brand. Uit de regio zijn in totaal 7 brandweerauto’s en twee hoogwerkers betrokken geweest. Totaal zijn 100 brandweermensen bezig geweest de brand te bestrijden. Om 22.15 uur werd ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is daarna nog enkele uren bezig geweest met nablussen.

Ongeveer 80 bewoners van de getroffen panden aan de Oude Gracht en Lange Smeestraat zijn opgevangen in poppodium Tivoli. 30 Bewoners uit 15 wooneenheden konden niet terug naar hun woning en hebben bij familie of vrienden onderdak gevonden. De overige mensen kon rond middernacht terug naar hun woning. Van de woningen die beschadigd zijn door de brand, rook of het bluswater, zal op een later moment beoordeeld worden of deze nog opnieuw bewoond kunnen.

Tivoli heeft het avondprogramma geannuleerd om direct opvangen te kunnen beden. Later op de avond is hulpverlening van Slachtofferhulp, Stichting Salvage en vanuit de gemeente geregeld. Burgemeester Aleid Wolfsen en wethouder Cees van Eijk hebben gedurende de avond overlegd met de hulpdiensten en diverse malen gesproken met de getroffenen.
Provincie:
Tag(s):