vrijdag, 29. februari 2008 - 10:31

Zeven rijverboden op A16 bij transport-controle

Moerdijk

De Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten heeft van 28 februari 2008 op 29 februari 2008 tussen 22.00 uur en 02.00 uur aan zeven vrachtwagenchauffeurs een rijverbod opgelegd. In totaal zijn er dertien vrachtwagencombinaties gecontroleerd op de rijksweg A16 en A17 ter hoogte van Moerdijk.

Motorrijders van de Verkeerspolitie, Unit Breda, dirigeerden de vrachtwagenchauffeurs naar een controleplaats. Tegen zeven chauffeurs is proces-verbaal opgemaakt omdat zij onvoldoende rust hadden genoten. In totaal is er voor € 6.600, - aan boetes opgelegd. Zeven chauffeurs kregen een bevel tot staken van arbeid opgelegd (rijverbod) om alsnog van de voorgeschreven dagelijkse rust gebruik te maken.

Vier combinaties zijn letterlijk aan de ketting gelegd om volledige betaling af te dwingen. Twee Britse chauffeurs (32 en 51jaar) uit Ipwich van hetzelfde bedrijf hadden hetzelfde traject afgelegd en dienden hetzelfde bedrag, 1540 euro, direct af te rekenen. Hun vrachtauto’s zijn samen aan één ketting gelegd.


Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn wilde zijn combinatie geen meter meer verplaatsen omdat hij een rijverbod had gekregen. Een medewerker van de Verkeerspolitie heeft de vrachtauto vervolgens verderop op het parkeerterrein geplaatst.

Eén chauffeur is bekeurd omdat de lading niet volgens de regels goed was vastgesjord.
Provincie:
Tag(s):