donderdag, 25. september 2008 - 0:41

Zevenklapper Real door drie treffers vd Vaart

(Elfvoetbal) Rafael van der Vaart heeft Real Madrid aan de hand genomen. Door zijn drie treffers zegevierde De Koninklijke met liefst 7-1 tegen Sporting Gijon. Ook Arjen Robben scoorde. Een stand die al na ruim een uur was bereikt. Daardoor zijn de hoofdstedelingen na vier speeldagen op de tweede plaats beland. Op een punt achterstand van koploper Villarreal.

Na 17 minuten scoorde Van der Vaart de openingstreffer. Via een combinatie met Ruben de la Red en Raúl trapte onze landgenoot binnen. Een kwartier later deed hij dat opnieuw, nu op briljante wijze op aangeven van De la Red. Gonzalo Higuain maakte na 36 minuten de 3-0.

Twee minuten na rust maakte Van der vaart al zijn derde. De vijfde treffer in de 50e minuut liet hij over aan Arjen Robben, al zorgde Van der Vaart wel voor de assist. Na een tegendoelpunt van Kiki Mateo zorgde Raúl voor het slotakkoord. De aanvoerder van de Madrilenen maakte in de 58e en 63e minuut 6-1 en 7-1. Royston Drenthe kwam ook nog in het veld. In de 67e minuut verving hij zijn landgenoot Robben.