woensdag, 4. juni 2008 - 13:57

'Ziek' horeca personeel wacht huisbezoek tijdens EK

Amsterdam

Horecabedrijven die tijdens het EK-voetbal extra ziekteverzuim verwachten, kunnen gratis huiscontrole aanvragen. Deze service biedt Horecarbo, de grootste arbodienst voor de horeca, zijn klanten rond de wedstrijden van het Nederlands elftal. Van de gratis huisbezoeken moet een preventieve werking uitgaan.

"Uit cijfers tijdens vorige toernooien blijkt dat het aantal ziekmeldingen op zo'n moment 15 tot 20 procent hoger ligt dan normaal." verklaart Mark Idzinga, directeur van Horecarbo. "Juist voor de horeca is ziekteverzuim in deze periode vervelend, omdat dit vanwege de zomer én het voetbal een extra drukke periode is."

Preventief
Horecarbo verwacht dat van de extra huisbezoeken een preventieve werking uitgaat. "Mensen melden zich sneller ziek als de werkgever weinig aandacht aan ze besteedt", weet Idzinga uit ervaring. "En als de werknemer weet dat hij een bezoekje kan verwachten, zal hij na een leuke voetbalavond eerder een paracetamol pakken dan de telefoon om zich ziek te melden."

De gratis huisbezoeken gelden in ieder geval voor de dagen die volgen op de wedstrijden van het Nederlands elftal, aangezien die traditioneel het hoogste verzuim kennen. Maar ook voor de overige EK-wedstrijden kunnen in overleg speciale afspraken gemaakt worden, omdat zeker in de horeca veel verschillende nationaliteiten werken. "Een tapasrestaurant wil waarschijnlijk liever een extra controle na Spanje-Rusland."
Categorie:
Tag(s):