maandag, 21. juli 2008 - 16:03

Zinderende ritmes in het Afrika Museum

Berg en Dal

Op zondag 27 juli is er in het Afrika Museum in Berg en Dal een swingende zondagmiddag tijdens het African Spirits Festival.Het festival met muziek uit alle windstreken van Afrika vindt plaats in het prachtige decor van het buitenmuseum en heeft daardoor een intiem karakter en een bijzondere sfeer.

Op de tweede festivalzondag, 27 juli, klinken de zinderende djembés, spectaculaire sabars, tama’s en tabala’s van de Senegalese groep Rimbaax. Deze energieke muziekgroep brengt authentieke ritmes uit Senegal, Mali en Guinee, gegoten in eigen arrangementen, met veel zang en snelle dansers.

Rimbaax bestaat uit vijf voortreffelijke Senegalese muzikanten.De bandleden zijn diepgeworteld in de traditionele West-Afrikaanse muziekcultuur. Want als uitverkoren ‘griot’ worden de ritmes doorgegeven van vader op zoon. Dat staat garant voor een authentieke sfeer en absolute professionaliteit.

Deze trommelende artiesten beschikken niet alleen over een tomeloze energie, maar ook een verbazingwekkend gevoel voor timing. Hun rappe percussietechniek in combinatie met aanstekelijk enthousiasme staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Rimbaax treedt op om 14.00 en 15.30 uur.

Het African Spirits Festival maakt deel uit van de Afrikaanse zomerweken die t/m zondag 24 augustus in het museum plaatsvinden. Tijdens deze zomerweken vinden dagelijks Afrikaanse activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Op zondag 27 juli kunnen museumbezoekers, naast de optredens van Rimbaax, genieten van de voorstelling ‘Afrikaanse verhalen’, deelnemen aan een rondleiding door het binnen- en buitenmuseum of aan de slag in de workshop ‘Beelden uit mergel’.
Provincie:
Tag(s):