woensdag, 22. oktober 2008 - 16:50

Zoekactie naar stoffelijke resten Eefke Wolf levert niets op

Wezep

Het politieonderzoek naar de mogelijke stoffelijke resten van Eefke Wolf in het buitengebied van Hattemerbroek is zonder succes gebleven. Dit melden de politie en de gemeente Oldebroek woensdag 22 oktober die in gezamenlijk overleg het onderzoek van vandaag hebben uitgevoerd.

Woensdag 22 oktober heeft de politie in samenwerking met de gemeente Oldebroek bij een viskolk aan de Middeldijk, in het buitengebied van Hattemerbroek, gegraven naar de mogelijke stoffelijke resten van de sinds 1983 vermiste Eefke Wolf.

Bij dit onderzoek zijn geen stoffelijke resten aangetroffen. De familie en de tipgeefster zijn van de bevindingen in kennis gesteld.

Vermist
De toen 25-jarige Eefke Wolf verdween op donderdagavond 18 augustus 1983 na een avonddienst in een gezinsvervangend tehuis in Hattem. Het destijds ingestelde onderzoek leverde geen duidelijkheid op.

Tip
De graafwerkzaamheden vonden plaats nadat recentelijk een vrouw bij het programma Tros Vermist aangaf, dat zij rond de verdwijning van Eefke Wolf, op een terrein bij de viskolk in Hattemerbroek iets verdachts had gezien. Een onbekende man zou daar rond het tijdstip van de verdwijning iets begraven hebben.

Destijds is haar tip ook bij de politie gemeld, maar heeft niet tot duidelijkheid geleid. Nu de vrouw onlangs graafwerkzaamheden nabij de kolk zag, achtte zij het moment rijp om opnieuw aandacht voor de vermissing te vragen.

Onderzoek
Na de uitzending van Tros Vermist heeft de politie een uitgebreide verklaring van de vrouw opgenomen. Zij heeft de rechercheurs ook de bedoelde plaats gewezen. Er vond korte tijd later een eerste bodemonderzoek met een grondradar plaats, door specialisten van het Korps Landelijke Politiediensten (het KLPD).

Hierbij werd geen duidelijkheid over eventuele verstoring van de bodem vastgesteld, waarna besloten werd om de bewuste locatie vandaag af te graven. Bij de zoekactie van vandaag waren medewerkers van het Team Forensische Opsporing en de recherche betrokken. Zij gaven de kraanmachinist aanwijzingen.
Provincie:
Tag(s):