zondag, 13. juli 2008 - 20:14

Zoekactie naar te water geraakte man

Arnhem

Op de Rijn bij Arnhem zijn zaterdagmiddag 12 juli, rond half drie, een groot aantal hulpverleners ingezet bij een zoekactie naar een te water geraakte man.Bij een aanvaring tussen een zeiljacht en een motorbootje raakten twee kinderen en een man te water. Een derde kind bleef in het bootje achter maar raakte bij de aanvaring wel gewond.

De schipper van het zeiljacht en een getuige haalden de kinderen uit hun benarde positie en brachten ze aan wal. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Uit onderzoek is gebleken dat de kinderen niets mankeerden.

Hulpverleners zijn vervolgens gestart met een grote zoekactie. Een traume heli heeft assistentie verleend. Deze werd afgelost door een helicopter van het KLPD omdat deze een warmtebeeldcamera aan boord heeft waarmee vanuit de lucht de drenkeling waargenomen kan worden.

Zo’n 2,5 uur na de melding ging de operationele zoekactie over in een surveillancetocht door boten van het KLPD en Rijkswaterstaat. Rond 21.00 uur was de man nog niet gevonden.

De zoekactie werd zondag voortgezet.
Provincie:
Tag(s):