zondag, 9. maart 2008 - 16:49

Zoeken naar het gouden ei in Paleis Het Loo

Apeldoorn

Op beide paasdagen, 23 en 24 maart, kunnen kinderen (t/m 10 jaar) paaseieren zoeken op Paleis Het Loo. Om 10.30 uur worden ze bij de entree ontvangen door de paashaas, waarna ze op zoek mogen gaan naar de verstopte eieren.

In elk gevonden ei zit een kleine verrassing. Daarnaast is een aantal gouden eieren verstopt; de vinder van een gouden ei wint een kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes op Paleis Het Loo.

Op vertoon van hun entreekaartje kunnen kinderen meedoen met het eieren zoeken. Voor kinderen vanaf 6 jaar en ouders of begeleiders geldt het reguliere entreetarief. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree.

Speciaal tijdens de paasdagen wordt tevens het dak van het paleis opengesteld voor publiek. Vanaf dit hoge punt hebben bezoekers een spectaculair weids uitzicht over de tuinen van Het Loo en de omliggende bossen.

In de Westvleugel van het paleis is de tentoonstelling “Fris en rein aan het hof, vorstelijk toiletgerei uit de negentiende eeuw� te zien, met voorwerpen die in de Nederlandse paleizen werden gebruikt voor de persoonlijke hygiëne. Tot slot kunnen bezoekers in het Stallencomplex de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Fotoalbum, deel 9’ bekijken, met foto’s van het koningshuis uit de twintigste eeuw.
Provincie:
Tag(s):