vrijdag, 31. oktober 2008 - 14:36

Zoektocht naar antimaterie

Lelystad

In 2008 zal een grote deeltjes detector worden geïnstalleerd op het Internationale Ruimtestation ISS. Nederland heeft een belangrijke bijdrage aan geleverd aan deze detector die door een internationaal consortium wordt gebouwd.

Het ontwerp en de ontwikkeling van deze faciliteit waren uitermate ingewikkeld vanwege de extreme omstandigheden van de locatie waar het geïnstalleerd moet worden.

Over dit onderwerp organiseert het Nationaal Ruimtevaart Museum een speciale avondvoorstelling op donderdag 6 november in de Theaterzaal van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad. De lezing zal worden gehouden door ir. Johannes van Es van het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium.

De voorstelling “Zoektocht naar antimaterie� begint op donderdag
6 november om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten kunnen uitsluitend aan de zaal worden gekocht. De toegangsprijs is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Vrienden van het Nationaal Ruimtevaart Museum hebben op vertoon van hun pasje toegang voor € 2,50. Meer informatie is te vinden op www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):