dinsdag, 5. augustus 2008 - 8:58

Zoektocht naar eigenaar speedboot

Oud-Beijerland

Ongeveer tachtig hulpverleners hebben een zoektocht ingesteld naar een vermiste man. Een 63-jarige man uit Rotterdam meerde op maandagmiddag 4 augustus 2008 aan langs het Spui in Oud-Beijerland ter hoogte van een pannekoekrestaurant.

Hij was daar met een vriendin. Plotseling zag de man rond 16.00 uur dat zijn speedboot afdreef van de kant. Hij sprong het water in en zwom achter zijn bootje aan. Vanaf dat moment is de 63-jarige man zoek.

Zijn vriendin waarschuwde hulp in het restaurant. Direct startte er een grote zoektocht. In eerste instantie zocht een politiehelikopter het water af maar zonder resultaat. Er kwamen drie duikteams van de brandweer, twee uit Rotterdam-Rijnmond en een van de brandweer Dordrecht. Ook kwamen er diverse boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij waar tegenwoordig ook de Reddingsbrigade onder valt. Verder kwamen er twee politieschepen van de Zeehavenpolitie politie Rotterdam-Rijnmond en het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Helaas leverden de duikacties en het zoeken langs de oevers niets op. Tot ongeveer 21.00 uur werd er vanaf de politieboten gedregd maar ook zonder succes.

De zoekactie gaat op dinsdagmorgen 5 augustus 2008 verder. Er komen dan politiemensen van het KLPD assisteren met speciaal sonarapparatuur.
Provincie:
Tag(s):