donderdag, 25. september 2008 - 9:39

Zoektocht naar Marlies gaat door

Bonaire

De zoektocht naar de ontvoerde 24-jarige apothekers-stagiaire Marlies van der Kouwe zal ook donderdag doorgaan. Dat zij Korpschef John Schagen gisteren tijdens een persconferentie op Bonaire.

Het Openbaar Ministerie en de politie op het eiland heeft inmiddels tientallen serieuze tips gekregen over de vermiste Marlies van der Kouwe uit Leusden. Maar vooralsnog ontbreekt ieder spoor. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat Marlies nog in leven is, al wordt die kans met de dag kleiner.

Het Antiliaans dagblad meldt vandaag dat de zoekactie verder wordt uitgebreid. Zo worden, naast Nederlandse teams die gisteren op het eiland zijn aangekomen, ook medewerkers van natuurorganisatie Stinapa ingezet bij de zoekactie. Maar ook Curaçao is gevraagd extra agenten te leveren.

De familie van Van der Kouwe is dinsdagavond aangekomen. Zij zijn direct op de hoogte gebracht door de autoriteiten. Namens de familie deed Schagen het verzoek aan de toegestroomde pers voorlopig geen contact te zoeken met de familie.

Inmiddels zijn zo'n zestig professionals op de zaak gezet.

Ook maakte Korpschef Schagen bekend een interen onderzoek in te stellen naar het laconieke optreden van de agenten. Toen Marlies afgelopen weekend 's nachts van haar fiets was getrokken, sloeg men geen groot alarm en werd maandag pas gestart met een grootschalig onderzoek. De politie heeft niet op tijd de ernst van de zaak ingezien, aldus Schagen.
Provincie:
Tag(s):