vrijdag, 9. mei 2008 - 21:43

Zoektocht naar mogelijk vermiste kinderen Almere

Almere

Vrijdagavond 9 mei kreeg Politie Flevoland rond 18.00 uur een melding van een getuige, wonende aan de Felinilaan, een straat die grenst aan het Weerwater in Almere Stad. Deze getuige maakte melding van het feit, dat hij een bootje met kinderen op het water had gezien. Echter, toen de getuige evenlater nogmaals keek, zag hij alleen nog het bootje. Daarop pakte de getuige zijn verrekijker om te zien of hij de kinderen ergens anders kon traceren. Maar toen dat niet het geval bleek, heeft hij de politie gealarmeerd. Daarop zijn Brandweer en Politie een grote zoekactie gestart.

De politie neemt de melding zeer serieus, zo laat een woordvoerder BlikopNieuws.nl weten. "Het oppervlaktewater in het Weerwater is nu nog erg koud, wat vooral voor kleine kinderen fataal kan zijn. En ook het feit dat het donker is geworden (21.45 uur) zal het zoeken bemoeilijken".
Ook vond de politie het vreemd dat er nog geen melding van vermiste kinderen was binnengekomen.

De politie is met groot materieel uitgerukt. Zo heeft zij onder meer drie duikerteams, een dregteam, waterspeurhonden en een helicopter ingezet. Ook is een speciale boot, een sonarboot, ingezet, die de bodem van het Weerwater in kaart kan brengen.
Verder heeft de politie een sms-alert rondgestuurd aan de bewoners van de wijk waaraan het Weerwater ligt, met de vraag of iemand zijn kinderen of zijn bootje mist.

Inmiddels is bekend wie de eigenaar van het bootje is. Deze sleepte het achter zijn pleziervaartuig over het weerwater en is het per ongeluk verloren. Er zaten geen kinderen in en de zoekactie is dan ook afgebroken.
Provincie:
Tag(s):