vrijdag, 15. augustus 2008 - 15:37

Zoektocht naar vermiste Belgische zeiler gestaakt

Vlissingen

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft de familie van de 36-jarige vermiste zeiler uit Brasschaat (B) in kennis gesteld dat de zoektocht in de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen niet wordt hervat. Gelet op de locatie en de tijd die is verstreken heeft actief zoeken onder water in dat gebied op dit moment geen zin meer. Dit maakte de politie bekend.

Op donderdag 14 augustus 2008 omstreeks 13.41 uur kwam bij de kustwacht een melding binnen dat een persoon van een zeilboot overboord was geslagen. De kustwacht coördineerde direct een zoekactie waarbij met 8 á 9 boten van Rijkswaterstaat, het loodswezen, de Koninklijke Reddingsmaatschappij, de Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten en een helikopter van Koksijde (B) zijn ingezet. Er is met sonar en op zicht gezocht. De zoekactie duurde tot 19.30 uur, maar leverde niet het gewenste resultaat op.

De omstandigheden waaronder de man overboord is geslagen is nog niet duidelijk. De twee opvarenden, een 47-jarige vriendin en haar 9-jarig zoontje eveneens afkomstig uit Brasschaat, bevonden zich op dat moment in de kajuit. Op het moment dat de vrouw weer aan dek kwam van het 9 meter lange zeiljacht was haar vriend verdwenen en zag zij een groot zeeschip naderen. Zij kon door het roer te pakken een aanvaring met dit zeeschip voorkomen. Zij merkte op een gegeven moment haar vriend in het water op, maar op het moment dat zij langszij voer verdween hij onder water.

De Waterpolitie stelt een onderzoek naar in naar de toedracht van het ongeval en hoopt dat het lichaam snel aangetroffen zal worden. De vermiste man was een ervaren zeiler. Het vermoeden bestaat dat hij geen reddingsvest droeg. Met een goedwerkend reddingsvest blijft men drijven en zijn de overlevingskansen groter.
Provincie:
Tag(s):