donderdag, 3. juli 2008 - 23:19

Zomerproject ‘Anansi de spin’ in Afrika Museum

Berg en Dal

Wie is Anansi de spin en welke avonturen beleeft hij? Kinderen ontdekken het deze zomer in het Afrika Museum in Berg en Dal in het speciale Anansi-project.Op het Ghana-woonerf in het buitenmuseum is voor dit project een Anansi-huis ingericht.

Hier kunnen de kinderen kijken en luisteren naar een grappig verhaal over deze slimme en sluwe spin, verteld door meesterverteller Winston Scholsberg. Daarna gaat de groep creatief aan de slag tijdens de Anansi-workshop.

Anansi is een mythische spin uit volksverhalen uit West-Afrika en de Caraïben. Anansi de spin is zijn tegenstanders altijd te slim af is.
De oorspronkelijke Anansi-verhalen komen uit Ghana in West-Afrika. ‘Anansi’ is een woord uit de taal van de Akan dat ‘spin’ betekent. Door Afrikaanse slaven werden de verhalen meegevoerd naar Amerika, waar de verhalen deel uit gingen maken van de cultuur van onder andere Suriname, de Nederlandse Antillen en Jamaïca. Toen veel mensen vanuit die gewesten naar Nederland emigreerden, namen zij op hun beurt Anansi weer mee naar hier.

Het Anansi-zomerproject is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op iedere dinsdag, woensdag en vrijdag tijdens de Afrikaanse zomerweken.

Deelname is gratis (inbegrepen bij de entreeprijs).

Daarnaast zijn er tijdens de zomerweken - 5 juli t/m 24 augustus 2008 - iedere dag andere activiteiten zoals creatieve workshops, rondleidingen, de voorstelling Afrikaanse verhalen en de workshop Afrikaanse muziek. Kijk voor het volledig programma op de website van het museum: www.afrikamuseum.nl onder ‘Agenda’.
Provincie:
Tag(s):