woensdag, 2. juli 2008 - 21:44

Zomerwandeling voor jong en oud in het “zomerbos�

Drouwen

Het is weer volop zomer in boswachterij Gieten-Borger en daarom heeft Staatsbosbeheer een wandeling voor jong en oud georganiseerd, zodat u heerlijk kunt genieten van het “zomerbos�.

Op 4 woensdagen in juli en augustus kunt u met uw gezin en een gids van Staatsbosbeheer een mooie en afwisselende zomerwandeling maken. De kinderen mogen hun eigen natuurschilderijtje maken. De wandeling voor jong en oud start om 14.00 uur bij het Boomkroonpad.

Tijdens deze excursie staat de “zomernatuur� centraal. Er zal aandacht zijn voor de veelzijdigheid van de bomen, de planten, de dieren en de vogels van het bos op dit moment. Ook voert de wandeling langs de heidevelden en vennen, die op dit moment prachtig zijn. De dopheide staat net in bloei, het uiterst zeldzame plantje ‘zonnedauw’ is te bewonderen en er vliegen talloze vlinders en libellen rond. Met een beetje geluk komt u zelfs diverse reptielen als de adder en de levendbarende hagedis tegen! De kinderen mogen onderweg materiaal verzamelen om zo hun eigen natuur-schilderijtje te maken.

De zomerwandelingen vinden plaats op de volgende woensdagen: 16 juli, 23 juli, 30 juli en 6 augustus. De wandelingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer twee uur. De kosten zijn € 2,50 voor volwassenen en
€ 1,00 voor kinderen.
Locatie: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
Provincie:
Tag(s):