donderdag, 22. mei 2008 - 17:38

Zonnige Straatspeeldag Zuidhorn geslaagd

Zuidhorn

Met maarliefst 40 liter ranja, 450 ijsjes en voor alle kinderen een heerlijke worst van de barbecue hebben 500 kinderen is woensdagmiddag in Zuidhorn de Straatspeeldag gehouden. Deze enorme opkomst maakte het een bijzonder geslaagde dag.

Dit jaar was rekening gehouden met spellen voor de wat oudere kinderen. Behalve de kleine Kop van Jut konden deze kinderen hun mannetje/vrouwtje staan bij een paalgevecht, Ringsteken met een trike, en een behendigheidstrip met een 15 meter lange flipperkast! Daarnaast hadden de gebruikelijke spellen voor de kleintjes een plek gekregen in de Nieuwstraat en de Nieuwstraatpassage.

Deze feestelijke dag had geen doorgang kunnen vinden zonder de inzet van 35 vrijwilligers. Dat lijkt veel maar volgend jaar kan de organisatie nog meer mensen gebruiken die kunnen worden ingezet om bv in te vallen als het even noodzakelijk mocht zijn.

Ook heeft de Zakenkring Zuidhorn en natuurlijk de Gemeente Zuidhorn haar steentje bijgedragen aan de straatspeeldag. Mensen die volgend jaar ook een middagje bij een spelletje willen zitten kunnen zich alvast opgeven bij Rolinka Wegman, Nieuwstraat 3. Zuidhorn.

Foto’s van de straatspeeldag zijn te zien op www.welkominzuidhorn.nl
Provincie:
Tag(s):