vrijdag, 9. mei 2008 - 14:14

Zorgboerderij voor senioren in Venlo geopend

Venlo

In Venlo is onlangs de eerste zorgboerderij voor senioren geopend. Ouderen kunnen op Zorgboerderij en Pluktuin 'de Wielewaal' terecht voor dagverzorging. Naast een dierenweide met pluktuin en groentekwekerij beschikt 'de Wielewaal' over een gezellig terras waar ook toeristen kunnen genieten van de dier- en bloemenpracht op het terrein aan de rand van de Groote Heide.

Zorgboerderij en Pluktuin 'de Wielewaal' is gevestigd in een voormalig tuinbouwbedrijf aan de rand van natuurgebied de Groote Heide, schuin tegenover de oude watertoren. In de dierenweide worden onder meer kippen, geiten, schapen, konijnen en een paard gehouden. Daarnaast kunnen ouderen zelf groente en fruit kweken of bloemen plukken in de pluktuin.

Op de eerste zorgboerderij in Venlo zijn zeldzame plant- en diersoorten te vinden. Door het kweken van 'vergeten' groenten zoals rabarber en schorseneren en het houden van authentieke diersoorten als de Nederlandse landgeit, laat zij oude tijden herleven. De zorgboerderij is bedoeld voor zelfstandig wonende senioren die graag (meer) onder de mensen zijn en behoefte hebben aan een aangename dagbesteding. De zorgboerderij is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
Provincie:
Tag(s):