vrijdag, 20. juni 2008 - 10:25

Zorggroep Tellens wint Zorg voor Milieuprijs 2008

Bolsward

Zorggroep Tellens uit Bolsward heeft de Zorg voor Milieuprijs 2008 gewonnen. Zij gaat van de Friese zorginstellingen het meest milieubewust met energie om. Donderdagmiddag 19 juni reikte gedeputeerde Piet Adema de prijs, een cheque ter waarde van € 10.000,--, uit aan Anneke Aldenkamp van de Raad van Bestuur van Tellens. De andere deelnemers waren zorggroep Noorderbreedte uit Leeuwarden, Passana uit Dokkum en Palet uit Leeuwarden.

Gedeputeerde en juryvoorzitter Adema: “Het was een nek-aan-nek-race, maar Tellens verdient deze prijs. Zij zijn zeer betrokken bij het milieu. Dit blijkt onder andere uit de milieubesparende maatregelen die ze nemen bij nieuwe huisvesting, zoals zuinige verlichtingsconcepten en verlichtingsregelingen in combinatie met domotica, gebruik van bodemwarmte en inkoop van groen gas (en volgend jaar ook elektriciteit). Daarnaast houden ze rekening met de lokale middenstand en integratie van activiteiten met de lokale bevolking. Ook is het personeel zeer betrokken bij het milieu, vooral omdat op elke locatie een milieucoördinator beschikbaar is die periodiek gedragsacties organiseert.�

De provincie Fryslân wil met deze prijs zorginstellingen stimuleren milieubewust met hun bedrijfsvoering om te gaan. In de jury zitten gedeputeerde Piet Adema (voorzitter), Bert van der Moolen (directeur Friese Milieufederatie) en Gerrit van Werven (directeur Energy Valley). Zij wordt geadviseerd door Yoram Krozer van het Cartesius Instituut en Hessel Lodema, oud-directeur van Lodema installatietechniek.
Provincie:
Tag(s):