zaterdag, 15. maart 2008 - 9:07

Zorghotel Roermond geopend

Roermond

Per 1 maart zijn de deuren van het zorghotel van Proteion Thuis aan de Lindelaan in Roermond geopend. Het zorghotel is gevestigd op de derde verdieping in het multifunctionele zorgcomplex dat grenst aan zorgcentrum Proteion Roncalli.

In het zorghotel kunnen mensen om uiteenlopende redenen terecht. Bijvoorbeeld mensen die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben maar nog niet naar huis kunnen, mensen die komen logeren om tijdelijk hun mantelzorger te ontlasten of mensen met een chronische aandoening die bij CIRO Horn een revalidatieprogramma volgen. Maar ook mensen die gedeeltelijk zorgafhankelijk zijn en onbezorgd van een vakantie willen genieten. In alle gevallen gaat het om kortdurend verblijf.

Het zorghotel beschikt over elf kamers. Voorzieningen zoals het restaurant van zorgcentrum Proteion Roncalli en de loungeruimte geven bewoners de mogelijkheid om in een gastvrije sfeer tot rust te komen. De benodigde zorg wordt op maat geleverd, variërend van persoonlijke verzorging tot intensieve verpleging en revalidatie. De zorgvraag wordt vooraf besproken, eventueel in overleg met de huisarts, maar gasten kunnen ook dagelijks vragen om de gewenste dienst. Gasten kunnen tevens gebruik maken van verschillende servicediensten en het activiteitenaanbod van het aangrenzende zorgcentrum Proteion Roncalli, dat via een loopbrug te bereiken is.
Provincie:
Tag(s):