vrijdag, 16. mei 2008 - 10:30

Zoutzuur-lekkage zorgt voor drie slachtoffers

Ter Apelkanaal

Bij AVEBE in ter Apelkanaal heeft vrijdagmorgen een arbeidsongeval plaats gevonden waarbij drie medewerkers gewond zijn geraakt. Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan het leidingnet met zoutzuur buiten de fabriek is er door onbekende oorzaak een lekkage ontstaan. Dit maakte de woordvoerder van AVEBE, Wolter Bouwmeester, bekend.

Twee externe medewerkers die bezig waren met onderhoud kregen hierbij zoutzuur over zich heen. Een medewerker van de groenvoorziening, die toevallig in de buurt van de installatie aan het werk was, raakte licht gewond door het inademen van zoutzuurdamp. Deze kon ter plaatse behandeld worden.

De twee overige medewerkers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Eén is met de traumahelikopter vervoerd naar het UMCG in Groningen. De andere is met een ambulance naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Volgens Wolters is er over de aard van de verwondingen nog niets bekend.

Bouwmeester: 'We hebben alle instanties ingelicht die bij zulke incidenten hiervan kennis moeten hebben. Ook AVEBE zal zelf een onderzoek instellen naar de toedracht van het arbeidsongeval'.
Provincie:
Tag(s):