vrijdag, 14. november 2008 - 9:04

Zoveelste brand in leegstaand gebouw in Veendam

Veendam

Donderdagnacht heeft een felle brand gewoed in een leegstaand winkelpand aan het Prins Hendrikplein in Veendam. Het grote bedrijfspand, waar in het verleden een meubelzaak gevestigd was, werd door de brand volledig verwoest. Dit is de elfde brand binnen anderhalf jaar tijd. De bestuurders van Veendam beginnen zich ongemakkelijk te voelen.

Om even voor 01.30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen een melding binnen dat er rook zou komen uit het gebouw. De rookontwikkeling in het pand was dermate hevig, dat het voor de brandweer niet meer verantwoord was om een binnenaanval te doen. Niet lang daarna sloegen de vlammen aan alle kanten uit het pand en werd er opgeschaald naar een grote brand.

Het kostte de ongeveer 30 brandweermensen enige moeite om het vuur in bedwang te krijgen, maar rond 04.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Overslag naar de naastgelegen gebouwen is voorkomen. Het winkelpand is tijdens de brand deels ingestort. De voorgevel is door een sloopbedrijf naar beneden gehaald omdat deze dreigde om te vallen.

De Technische Recherche van Regiopolitie Groningen zal de oorzaak van de brand onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):