dinsdag, 10. juni 2008 - 22:09

Zuidhorn achter renovatieplannen Dorpshuis Lauwerzijl

Lauwerzijl

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidhorn wil bijdragen aan de renovatie van dorpshuis “de Vrijwilliger� in Lauwerzijl. Op 30 juni aanstaande beslist de gemeenteraad over de gemeentelijke bijdrage voor de renovatie van het dorpshuis.

Het dorpshuis is sinds 1983 gehuisvest in het voormalig vergaderlokaal van de gereformeerde kerk in Lauwerzijl. Het dorpshuis is toe aan een opknapbeurt. De stichting wil ook de vrijgekomen ruimte, die tot 1 januari 2008 dienst deed als dorpswinkel, bij de keuken van het dorpshuis trekken. Op die manier ontstaat meer opslagruimte en kan de verwarmingsketel worden verplaatst.

Voor de gemeentelijke bijdrage adviseert het college de raad om uit de Reserve Renovatie Dorpshuizen een bijdrage van € 15.984 beschikbaar te stellen. Voor de bekostiging van de renovatie krijgt de stichting ook subsidie van de LAG (Europese subsidiegelden) en de provincie Groningen.

Deze partijen hebben samen een bijdrage van € 47.952 toegezegd.
Met de bijdrage van de gemeente Zuidhorn, de LAG, de provincie Groningen en de eigen bijdrage van de Stichting, is de dekking voor de renovatie rond en kan met de werkzaamheden worden begonnen.
Provincie:
Tag(s):