donderdag, 14. februari 2008 - 14:32

Zuivelstaking Bolsward voorkomen

Bolsward

Door uiteindelijk de bondseisen in te willigen heeft de directie van Hochwald, de zuivelfabriek in het Friese Bolsward, nipt acties en mogelijk zelfs stakingen voorkomen, zo meldt het CNV. Onderhandelaar Siward Swart van CNV Zuivel had de bedrijfsleiding per ultimatum gedwongen uiterlijk donderdag een slecht cao-eindbod van tafel te halen. Anders waren er vanmiddag actievergaderingen gevoerd met het personeel.

CNV Zuivel eiste dat Hochwald alle vier cao-voorstellen introk, die de onderneming begin februari in een eindbod presenteerde. Hochwald wilde de ploegentoeslag variabel maken, voortaan een variabele eindejaarsuitkering uitbetalen, meer flexibiliteit bij werknemers en een verlenging van de werkweek van 36 naar 38 uur.

Onderhandelaar Siward Swart: "Onder druk van de bonden trok de onderneming de eerste drie voorstellen in. Maar die verlenging van de werkweek lag donderdagochtend onveranderd op tafel. En dat willen onze leden pertinent niet. Evenmin als een loonsverhoging van 2,6 procent (werkgeversbod). Zij willen 3,5 procent loonsverhoging in de periode 1 maart 2008 - 1 maart 2009. Dit is uiteindelijk 3,2 procent geworden en de looptijd is nu 1 april 2008 - 1 april 2009.
Provincie:
Tag(s):