donderdag, 3. januari 2008 - 9:59

Zwaan bekneld onder tram

Den Haag

Woensdagavond heeft de brandweer van Den Haag haar handen vol gehad om een zwaan, die met zijn vleugel bekneld zat, onder een tram vandaan te krijgen.

Bij aankomst bleek de vleugel van de zwaan onder het valscherm aan de voorzijde van de HTM-tram vast te zitten. De dierenambulance was inmiddels ook gealarmeerd en aanrijdend.

Het valscherm is door de brandweer losgemaakt, zodat deze opgetild kon worden. Daardoor kwam er ruimte vrij om de vleugel voorzichtig en ongeschonden te bevrijden. De zwaan is overgedragen aan de dierenambulance.

Volgens het dierenambulancepersoneel had de zwaan geen blijvend letsel aan het ongeval overgehouden. De zwaan werd wel ter observatie meegenomen en onder een ‘warme’ lamp verzorgt. Zo kon het dier de nacht even bijkomen van de schrik. Na verwachting zou de zwaan de volgende dag weer bij zijn familie worden teruggebracht.

De zwaan kwam uit een groep van ongeveer twintig zwanen. Het HTM-personeel gaf aan dat de groep zich al enkele dagen ophield op deze hoek van de tramlijn. Er moest met gepaste snelheid gereden worden. De zwanen liepen wel eens tussen de spoorlijn. Waarschijnlijk hadden de zwanen deze plek gekozen als een veilige en rustige verblijfplek voor het vele vuurwerk in de stad.
Provincie:
Tag(s):