dinsdag, 23. september 2008 - 13:31

Zwaar gewonde na aanrijding op A77

Beugen

Bij een verkeersongeval op de A77 is maandagmorgen rond 06.00 uur een 57-jarige Duitser uit Kevelaar zwaargewond geraakt. De man reed op de A77 in de richting van Boxmeer in een auto met aanhangwagen. Ter hoogte van Beugen schaarde de aanhangwagen. Hierdoor sloeg de combinatie om. Vermoedelijk heeft de losbreekreminrichting niet goed vast gezeten.

De bestuurder en een inzittende konden zelf uit de auto komen. Omdat de auto en aanhangwagen een deel van de weg blokkeerden, en omdat het donker was besloot de 57-jarige bestuurder om het verkeer te regelen vanaf de vluchtstrook.

Achter de auto reed een vrachtauto die uitweek en op de linkerrijbaan tot stilstand kwam. Achter de vrachtauto reed een 22-jarige man uit het Duitse Goch. Om niet op de vrachtwagen of de gekantelde combinatie te rijden, week hij rechts uit naar de vluchtstrook. Hij remde af, maar zag de Duitser niet staan op de vluchtstrook. Vervolgens reed hij het slachtoffer aan. De Duitser is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Rijkswaterstaat heeft na het ongeluk de rechterrijstrook tijdelijk afgesloten.
Provincie:
Tag(s):