donderdag, 24. juli 2008 - 18:34

Zwaar ongeval op A15

Geldermalsen

Woensdagavond rond middernacht gingen verschillende hulpverlenings-diensten naar de A15.Daar had tussen de afslag Geldermalsen en het verkeersplein Deil een zware aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtwagen.

Ter plaatsen bleek dat de auto, met daarin twee mannen, op kop in de sloot terecht was gekomen. De vrachtwagen stond verderop op de vluchtstrook. De mannen waren wel aanspreekbaar, maar konden niet zelf uit de auto komen. Een duikploeg kwam ter plaatse om het tweetal uit hun benarde positie te bevrijden. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Politieagenten spraken met verschillende betrokkenen en getuigen. De bestuurder van de personenauto, een 49-jarige Tielenaar, reed over de A15. Voor hem reed de bestuurder van de vrachtwagen, een 48-jarige man uit Putte. De bestuurder wilde op een gegeven moment de vrachtwagen inhalen en ging daarom op de linkerrijstrook rijden. Tijdens de inhaalmanoeuvre kwam de 49-jarige te snel weer naar rechts waardoor hij in botsing kwam met de vrachtwagen.

Volgens getuigen zou de bestuurder geslingerd hebben. Door de aanrijding sloeg de auto over de kop en belandde vervolgens in de sloot. De 49-jarige verklaarde dat hij gedronken had en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan.

De Tielenaar had door het ongeval slootwater binnengekregen. Hij werd overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zijn bijrijder, van 60 jaar en eveneens uit Tiel, raakte ook gewond. Hij werd overgebracht naar het UMC Utrecht. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen. Deze zal binnenkort uitsluitsel geven over wat de 49-jarige heeft gebruikt.

De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept. De weg kon omstreeks 02.00 uur weer worden vrijgegeven. De politie werkt verder aan het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):