maandag, 25. augustus 2008 - 16:28

Zwaargewonde bij ontploffing zelfgemaakte bom

De politie heeft maandagochtend rond 05.30 uur een onderzoek ingesteld naar een ontploffing van een zelfgemaakte bom, waarbij een 33-jarige man uit Hindeloopen ernstig gewond raakte. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

De man zat als passagier in een auto en was op weg naar het werk. De bestuurder wilde de bom niet in de auto en vroeg de Hindelooper de bom weg te doen. Op de Keamerlanswei stapte de passagier uit de auto.

Explosie
Enkele seconden later ging de op basis van kunstmest gemaakte bom af. Hij raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het UMCG in Groningen. De bestuurder was inmiddels enkele meters achteruit gereden en kwam met de schrik vrij.

Door de politie is de omgeving afgezet in verband met de mogelijkheid dat er nog meer ontplofbare zaken in de tas van de man zaten. Na de komst van de Explosieven Opruimingscommando (EOC) werd de auto en de tas doorzocht maar er werd geen bom of ander explosief meer gevonden.

Onderzoek EOC
Rond het middaguur werden twee woningen in Hindeloopen, in gebruik bij het slachtoffer en een familielid, onder leiding van de rechter-commissaris en in aanwezigheid van deskundigen van de EOC, doorzocht.

Daarbij werden enkele goederen in beslag genomen die voor het onderzoek interessant kunnen zijn. Ook is een substantie aangetroffen waarvan de samenstelling niet bekend was. Deze is voor de zekerheid door medewerkers van de EOC opgeblazen buiten de bebouwde kom.
Provincie:
Tag(s):