zaterdag, 7. juni 2008 - 9:45

Zwaargewonden na eenzijdige aanrijding A10

Amsterdam

Zaterdagochtend, om even na 08.10 uur heeft er zich op de snelweg Ring A10 ter hoogte van de afslag naar de A2 richting Utrecht een eenzijdige ongeval voorgedaan waarbij de twee inzittenden van het bestelbusje zwaargewond zijn geraakt. Dit heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zaterdagochtend tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

Het tweetal uit Den Haag was onderweg naar Flevoland en kwam op de A10 iets voor afslag A2 richting Utrecht in twijfel welke route zij het beste konden nemen. Uiteindelijk besloten zij op het laatste moment om toch voor de afslag richting de A2 te kiezen.

Daarbij ging het mis en klapte het bestelbusje frontaal op de vangrail die slechts een gedeelte van de klap kon opvangen. Volgens de woordvoerder was het betonnen blok aan het einde van de vangrail zelfs verschoven.

Eén van de inzittenden raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De 2 inzittenden zijn zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De politie kon op dit moment nog niet zeggen of er ook drank in het spel is.
Provincie:
Tag(s):