woensdag, 22. oktober 2008 - 11:35

Zware aanrijding met meerdere gewonden op A20

Rotterdam

Woensdagochtend is op de A20 een ongeval gebeurd waarbij drie personen, waaronder een 5-jarige jongen en een 9-jarige meisje beiden uit Spijkenisse, gewond zijn geraakt. Het ongeval vond plaats omstreeks 10.00 uur ter hoogte van de afslag 13 (Overschie Zuid).

Bij de aanrijding waren twee vrachtauto’s, waarvan 1 tankauto, zeven personenauto’s en een motorrijder betrokken.

De jongen is met een lichte hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje raakte zwaar gewond. De aard van haar verwondingen zijn niet bekend. De 44-jarige motorrijder uit Alkmaar is met kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis. De 40-jarige tankwagenchauffeur uit Spijkenisse is na verhoor heengezonden. De tankwagen was geladen met dieselolie. Rond 13.00 uur was de rijbaan weer vrij.

Het ongeval is vermoedelijk ontstaan, omdat een vrachtauto en een personenauto bij de samenvoeging van de A13 en A20 met elkaar in botsing zijn gekomen. De personenauto kwam daarbij op de linker rijstrook tot stilstand.

De bestuurder van de tankauto is vervolgens in de staart van de file gereden die hierdoor is ontstaan. De bestuurder van de tankauto is aangehouden voor verhoor en overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):