maandag, 21. juli 2008 - 23:57

Zware bergetappe na rustdag

Vandaag hadden de renners en rustdag, om morgen weer fris aan de bak te kunnen voor de 16e etappe in de ronde van Frankrijk. De 157 kilometer lange rit voert vanuit het Italiaanse Cuneo naar Jausiers in de Franse Alpen.

Onderweg kunnen de sprinters in Vignolo en Vinadio punten verdienen voor de groene trui, die nog steeds om de schouders van Raborenner Oscar Freire hangt. Na 73 kilometer volgt de eerste zware beproeving, "La Lombarde", een beklimming van de Buitencategorie die tot een hoogte van 2351 meter leidt. Op 17 kilometer voor de finish volgt de tweede krachtmeting op de Bonette-Restefond. Ook deze berg is er één van de zwaarste klasse en gaat naar een hoogte van 2802 meter. Daarna gaat het bergafwaards naar de finish in Jausiers.

Er wordt een waar spektakel verwacht nu de verschillen in het klassement erg klein zijn. De Luxemburger Frank Schleck (CSC) vertrekt morgen in de gele trui, hij wordt in de ranglijst gevolgd door de Oostenrijker Bernhard Kohl (Gerolsteiner) en de Australiër Cadel Evans (Silence Lotto)op respectievelijk 7 en 8 seconden. De vierde plaats wordt bezet door Dennis Mentsjov van de Raboploeg. Ook de nummers 5 en 6, Christian Vande Velde (Garmin-Chipotle) en Carlos Sastre (CSC) staan nog binnen één minuut van het geel. Best geklasseerde Nederlander is Laurens Ten Dam (Rabobank) op de 19e plaats met een achterstand van 12 minuten en 33 seconden.
Categorie:
Tag(s):