dinsdag, 18. maart 2008 - 23:21

Zware straf voor vader in familiedrama

Rotterdam

De rechter in Rotterdam heeft de man die vorig jaar zijn 31-jarige vrouw en zijn 3-jarige dochtertje vermoorde, veroordeeld tot 15 jaar gevangenis straf en TBS met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had 12 jaar met TBS geëist maar de rechtbank was van oordeel dat de man "sterk verminderd toerekeningsvatbaar" is en verhoogde uiteindelijk de straf.

Het familiedrama speelde zich vorig jaar september af in Melissant, in de woning van het gezin. De man liep al langere tijd rond met moordplannen omdat dat volgens hem de enige uitweg was voor de oplopende schulden die het gezin had.

Nadat de man zijn vrouw had vermoord, las hij zijn dochtertje nog een verhaaltje voor en vermoorde haar daarna. Daarna heeft hij geprobeerd de hond dood te slaan met een hamer en met een mes te steken, maar deze overleefde de aanslag. Uiteindelijk probeerde de man, zo beweert hij zelf, zelfmoord te plegen, maaar ook dit is niet gelukt.

De man leefde na de moord nog twee dagen in de woning met daarin de lichamen van zijn vrouw en dochter, alsof er niets aan de hand was. Uiteindelijk meldde hij zich bij de politie
Provincie:
Tag(s):