vrijdag, 20. juni 2008 - 21:55

Zwart randje om Oranje

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond in de kwartfinale tegen Rusland met rouwbanden om. Dit naar aanleiding van de dood van het te vroeg geboren kindje van Khalid Boulahrouz en zijn vrouw Sabia.

Dit maakte een woordvoerder van de UEFA vanavond bekend tijdens de persconferentie, kort nadat hij Boulahrouz en zijn familie gecondoleerd had met hun verlies en de spelersgroep van Oranje sterkte had toegewenst.

Welke spelers dit stukje textiel zullen dragen, maakte Marco van Basten zoals altijd niet bekend. De kans is groot dat de basiself uit de twee duels met Italië en Frankrijk onveranderd blijft, maar het terugzakken van Rafael van der Vaart naar de positie van Orlando Engelaar is ook een optie. Op die manier kan ook Arjen Robben een basisplaats toebedeeld krijgen. Met zijn diepgang moet de aanvaller voor dreiging en gevaar zorgen tegenover de laatste linie van de Russen.

Dáár liggen de ruimtes en mogelijkheden van Oranje, aangezien Rusland volgens bondscoach Guus Hiddink ook van plan is voor de aanval te kiezen. Normaal gesproken komt de lengte en fysieke kracht van Engelaar zeer goed van pas, maar tussen de snelle en lichtvoetige Russen kan Van der Vaart als zogenaamde controlerende middenvelder prima uit de voeten.
Categorie:
Tag(s):