maandag, 28. juli 2008 - 8:53

Zwartspaarders melden zich massaal

Den Haag

In totaal hebben 4660 zwartspaarders zich gemeld bij de belastingsdienst. Het gaat daarbij om spaarders met een rekening in het buitenland.

De groep maakt gebruik van een inkeerregeling van de fiscus en betaalden alsnog alle ontdoken belasting zonder een boete te krijgen.
De Belastingdienst rekende € 139 miljoen met deze groep af. Opvallend is dat er sinds begin dit jaar een sterke stijging van het aantal inkeerders te zien is. Er meldden zich tussen begin dit jaar en eind mei 241 inkeerders, dat is 35 % meer dan over dezelfde periode in 2007.

Vanuit het rekeningenproject dat is gericht op Nederlandse houders van (anonieme) coderekeningen bij de KB Lux bank is ondertussen voor € 430 miljoen aan naheffingen en boetes opgelegd. Meer dan de helft van deze aanslagen staan al onherroepelijk vast. De Hoge raad heeft eerdere uitspraken van gerechtshoven bevestigd dat de Belastingdienst de uit België afkomstige informatie gewoon mag gebruiken.

De gezamenlijke omvang van buitenlandse vermogens waarvoor de spaartegoedenrichtlijn van toepassing is, bedraagt waarschijnlijk 7 miljard euro.
Categorie:
Tag(s):