woensdag, 26. november 2008 - 10:23

Zwartwerker met computerbedrijf

Utrecht

De sociale recherche heeft onlangs weer een fraudeur opgespoord. De man ontving een bijstandsuitkering waar hij geen recht op had. Zijn uitkering is beëindigd en er is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist over de strafrechterlijke vervolging.

Aanleiding voor het onderzoek was een aantal opmerkelijke transacties op de bankafschriften van de man die een bijstandsuitkering ontving van de gemeente Utrecht. Deze transacties hadden allen betrekking op automatiseringsgebied. Het was bekend dat de man van 45 jaar als zelfstandige een computerreparatiebedrijf had gehad voordat hij in 2005 in de bijstand kwam.

De sociale recherche heeft de situatie vervolgens nader onderzocht en stelde vast dat de klant bestellingen deed voor computers, computeronderdelen en voor een tattoobedrijf. Bovendien zagen de sociaal rechercheurs dat er een vrachtwagen met een pallet vol goederen bij de woning werd afgeleverd.

De klant is aangehouden. Onder leiding van de rechtercommissaris is huiszoeking in de woning gedaan. De sociale recherche heeft beslag gelegd op de administratie en twee computers. Deze worden momenteel nader onderzocht. Omdat er in de woning veel kostbare beeld- en geluidsapparatuur aanwezig was, is ook beslag gelegd op de apparatuur. Ook de auto van de man is weggetakeld. De gemeente Utrecht heeft de terugvordering berekend op ruim € 48.000,-. Als de man dit bedrag niet terugbetaalt, zal de deurwaarder de apparatuur en de auto veilen.
Provincie:
Tag(s):