zondag, 4. mei 2008 - 20:59

Zweefvliegtuig neergestort op voormalige vliegveld Valkenburg

Katwijk

Zondagavond is om even voor 17.50 uur een zweefvliegtuig neergestort op het voormalige vliegveld Valkenburg in de provincie Zuid-Holland. De vrouwelijke piloot van 16-jaar kreeg tijdens de start te maken met technische problemen met de lier, die het vliegtuigje op snelheid moest brengen zodat het kon opstijgen. Dit heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zondagavond tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

De start moest noodgedwongen worden afgebroken waarna het vliegtuigje, dat inmiddels al een hoogte van ca. 30 meter had bereikt, een harde klap op de grond maakte waardoor het staartdeel afbrak.

Het slachtoffer dat uit Den Haag komt is met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leiden. Aldaar zal aan de hand van een CT-scan gekeken worden of dat zij nek- of rugletsel heeft overgehouden aan de klap.

De vrouwelijke piloot vloog volgens de politiewoordvoerder al sinds april 2006 en heeft al 144 starts op haar naam staan. Ze zou vandaag haar derde start gaan maken toen er zich opeens problemen voordeden met de lier. De luchtvaartpolitie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):