donderdag, 10. april 2008 - 10:16

Zwemmen in open water? Op internet vind je waar dat veilig kan!

Het lijkt nog ver weg en het weer lijkt er soms minder geschikt voor te zijn, maar toch duurt het niet lang meer: nog enkele weken en dan nemen de eerste fanatieke zwemmers weer een duik in het open water. Naast de uitnodigende zwemplaatsen op de Noordzeestranden op de Friese Waddeneilanden kent onze provincie nog enkele tientallen locaties waar de zwemmers in het oppervlaktewater terecht kunnen.

Niet iedereen is bekend met deze vaak zeer goede zwemlocaties, daarom heeft de provincie Fryslân deze zwemplaatsen op een rij gezet en via de internetsite www.fryslan.nl/zwemwater voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Alle 52 officiële zwemplaatsen (in oppervlaktewater) staan met een volledige beschrijving, inclusief de aanwezige voorzieningen, op de site. De site wordt ook voortdurend door de provinciale medewerkers bijgewerkt. Zo kan de bezoeker nagaan of er een zwemverbod of waarschuwing geldt voor een van de zwemplaatsen, bijvoorbeeld als er in de zomer een zwemverbod geldt door blauwalg.

Op de website staan ook de belangrijke telefoonnummers die een zwemmer kan gebruiken, bijvoorbeeld het nummer van de zwemwatertelefoon (tel. 058 - 292 56 50) en de nummers van de GGD. Maar ook is er allerhande informatie te vinden, zoals informatie over blauwalg en zwemmersjeuk, en zijn er tips te vinden voor zwemmers in het open water.

Voor mensen zonder internet plaatst de provincie de belangrijkste informatie, waaronder de zwemverboden en waarschuwingen, op NOS-teletekstpagina 725.
null
Provincie:
Tag(s):