maandag, 12. mei 2008 - 8:37

Zwemmer vermist Rockanje

Rockanje

De politie is in samenwerking met diverse hulpverlenings-organisaties een grote zoekactie gestart rondom de vermissing van een 17-jarige jongen. Hieraan hebben tientallen hulpverleners een bijdrage verleend.

Zondagavond rond zes uur kreeg de politie melding dat twee broers bij het strand van Rockanje (bij de Houten Paardjes), vlakbij de Haringvlietsluizen, op een luchtbed zaten en door de aflandige wind afgedreven waren. Op een moment was het luchtbed omgeslagen en vielen de twee Rotterdamse jongens van 13 en 17 jaar oud ervanaf.

Een getuige die met een zeiljacht in het water lag, zag dit gebeuren en is snel met een roeiboot er naar toe gegaan. De 13-jarige jongen is uit het water in de roeiboot gekomen, de 17-jarige jongen was toen niet meer te zien, en is vermoedelijk onder water geraakt. Hierop is een grote reddingsactie gestart waarbij naast de Zeehavenpolitie ondermeer de KLPD, de KNRM Stellendam, Reddingsbrigade, de Brandweer / duikers, vrijwilligers uit Urk, vissers uit Stellendam met een kotter en de GHOR/traumahelicopter hulp hebben verleend.

Bij de zoekactie is ook gebruik gemaakt van Sonorapparatuur. De vader van de jongens en nog twee aanwezige zussen van de broers zijn direct opgevangen op het strand. De 13-jarige jongen is ter controle overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.

In vroege ochtend van maandag is de zoekactie doorgegaan door met een strandvoertuig van de politie die langs de waterkant te rijden. Daarna hebben alle organisaties hun zoekwerkzaamheden weer hervat. De zoekacties naar de 17-jarige jongen hebben nog geen nieuwe informatie opgeleverd (situatie rond half drie 's middags). De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):