maandag, 2. juni 2008 - 17:34

Zwitserse politie controleert op navigatiesysteem met flitspaal-signalering

Automobilisten die voor bijvoorbeeld ht Europees Kampioenschap voetbal naar Zwitserland gaan moeten extra opletten als zij hun navigatiesysteem meenemen. De Zwitserse politie zal volgens de ANWB streng controleren op navigatiesystemen die flitspaalsignalering hebben.

Sinds 10 januari 2007 is het in Zwitserland verboden gebruik te maken van navigatiesystemen die waarschuwingen voor flitspalen en mobiele snelheidscontroles. Het probleem is dat veel navigatieapparatuur standaard uitgerust is met een dergelijk waarschuwingssysteem. Automobilisten die door de Zwitserse politie betrapt worden, kunnen rekenen op een bijzonder hoge boete. Bovendien wordt het navigatieapparaat in beslag genomen.

De Zwitserse politie kan langs de weg met een laptop vaststellen of de flitspaallocaties in een navigator zijn opgenomen. Het is agenten ook toegestaan de apparatuur te doorzoeken op flitspaal-informatie. Nederlanders die van plan zijn naar of door Zwitserland te reizen, doen er dus goed aan om na te gaan of zij met hun navigatieapparaat in overtreding zijn.
Categorie:
Tag(s):