zondag, 20. januari 2008 - 10:55

Zwolle en IJsseldelta slaan handen ineen voor stadsrandzone

Zwolle

Vrijdag 18 januari heeft gedeputeerde Theo Rietkerk een subsidie van 68.000 euro overhandigd aan wethouder Kenkhuis van de gemeente Zwolle. Dit geld is bedoeld voor het opstellen van een landschapsplan voor de stadsrand van Westenholte/ ’s Heerenbroek tot en met Stadsbroek. De gemeente Zwolle legt 22.000 euro bij.

De stadsrand is voor veel bewoners van Zwolle het gebied waar ze hun rust zoeken en recreëren. Het landschapsplan vergroot de kwaliteit van dit gebied waardoor er nog meer te genieten valt. Zo worden er meer fiets- en wandelpaden aangelegd. Daarnaast staan in het plan afspraken over waar natuur en landbouw de ruimte krijgen.

De randen van het Nationaal Landschap verdienen bijzondere aandacht. Een goede overgang van stad naar platteland, is noodzakelijk. Gedeputeerde Theo Rietkerk: “Ontwikkeling van de stadsrandzones is belangrijk en versterkt de herkenbaarheid van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Het landschapsplan draagt bij aan een krachtige ontwikkeling in dit gebied�. Door een mooie overgang tussen de stad en het Nationaal Landschap te maken, wordt een nieuwe mogelijkheid gecreëerd om het verhaal van dit unieke gebied te vertellen.
Provincie:
Tag(s):