donderdag, 5. maart 2009 - 12:31

1.000 kaarten voor een kleurrijke nieuwe toekomst

Iedereen staat stil bij de toekomst. De één wat vaker dan de ander, maar in deze onzekere tijd meer dan ooit.Wie droomt van een nieuwe toekomst op een andere plek, hoeft niet ver te zoeken. Zeeuws-Vlaanderen heeft kwaliteiten die elders in Nederland schaars zijn, zoals rust, ruimte, betaalbare woningen, hoge kwaliteit van zorg en onderwijs.

Dat is de boodschap van het samenwerkingsverband van het bedrijfsleven en de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen, uwnieuwetoekomst. Vanuit de beursstand op de Emigratiebeurs in Nieuwegein verstuurt Uwnieuwetoekomst1.000 kaarten naar mensen die wonen in de hectiek van de grootstedelijke gebieden in Nederland, onder wie minister-president Jan Peter Balkenende, om hen te inspireren met het Zeeuws-Vlaamse verhaal voor een kleurrijke toekomst.

De kaart aan de minister-president wordt persoonlijk ondertekend door Jaap Sala (voorzitter Uwnieuwetoekomsten burgemeester van Sluis) en John de Jonge (vicevoorzitter Uwnieuwetoekomsten directeur van Rabobank Terneuzen-Sas van Gent) op zaterdag 7 maart 2009
in de Zeeuws-Vlaamse stand op de Emigratiebeurs (nr. 204). De kaart wordt gepost in de brievenbus van TNT Post die op de Zeeuws-Vlaamse stand staat.

Het bedrijfsleven en de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen zijn vorig jaar gestart met een gezamenlijke promotiecampagne. Hiermee spelen zij in op de krimp van de bevolking die gevolgen heeft voor de economie (o.a. het invullen van vacatures) en de samenleving (o.a. de instandhouding van voorzieningen) in de regio. Sinds de succesvolle lancering op de Emigratiebeurs in Nieuwegein hebben zich 22 gezinnen, mede naar aanleiding van de campagne, in Zeeuws-Vlaanderen gevestigd.

(Potentiële) nieuwe Zeeuws-Vlamingen blijken de kwaliteiten van de streek te herkennen. Intussen is de samenwerking geformaliseerd door de oprichting van de task force uwnieuwetoekomst.

Zeeuws-Vlaanderen is een stukje van Nederland, maar toch op haar plaats op de Emigratiebeurs. De bezoekers van de beurs staan open voor een nieuwe leven op een andere plek. Uit onderzoek blijkt dat zij vooral zoeken naar rust, ruimte, betaalbare woningen en goede kwaliteit van zorg en onderwijs. Zij richten de blik op het buitenland, maar deze kwaliteiten zijn ook in Zeeuws-Vlaanderen aanwezig.

In 2008 heeft Zeeuws-Vlaanderen de gevoelige snaar geraakt en veel mensen aan het denken gezet. Het succes van vorig jaar heeft bijgedragen aan het besluit om opnieuw deel te nemen.

Uwnieuwetoekomst gaat uit van een persoonlijke aanpak. Potentiële Zeeuws-Vlamingen worden door deskundige medewerkers ondersteund bij het vinden van bijvoorbeeld een baan, woning en school. Andere activiteiten van uwnieuwetoekomst zijn o.a. de website uwnieuwetoekomst.nl, kennismakingsarrangementen voor potentiële
nieuwe inwoners en partnerbegeleiding (begeleiding van partners van mensen die hier een baan hebben gevonden bij het vinden van werk in Zeeuws-Vlaanderen).
Provincie:
Tag(s):