zondag, 22. februari 2009 - 0:38

100ste goal Hoogendorp brengt ADO redding

(Elfvoetbal) Rick Hoogendorp heeft bewezen nog altijd van waarde te zijn. In het duel tegen NAC Breda kwam de speler van ADO Den Haag een kwartier na rust, op een moment dat de thuisclub tegen een 1-0 achterstand aankeek, het veld in.

Vijf minuten na zijn entree knalde de invaller een vrije trap fraai in de verre hoek. Het betekende voor de 34-jarige spits zijn 100ste doelpunt in de Eredivisie. In de slotfase ging ADO nog vol voor de winst, maar NAC wist met het nodige hangen en wurgen het Haags Kwartiertje te overleven.

NAC begon de wedstrijd, met wellicht met de 4-0 thuisnederlaag tegen ADO nog in het achterhoofd, met een defensieve tactiek, die niet zou misstaan in het Italië van de jaren '60. De club uit Breda pretendeert voor Europees voetbal te gaan, maar op bezoek bij een Nederlandse degradatiekandidaat durft de ploeg het blijkbaar niet aan om vanaf de aftrap enig initiatief te tonen.

Toch kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft na een standaardsituatie op voorsprong. De corner van Joonas Kolkka baande zich via enkele hoofden en lichamen een weg door het doelgebied van ADO, om uiteindelijk het voorhoofd te vinden van Nourdin Boukhari. De aanvaller bevond zich dertig centimeter van de doellijn en tekende de 0-1 aan.

Het doelpunt bracht een opmerkelijke, hoewel tijdelijke, verandering teweeg bij NAC. In plaats van de voorsprong te koesteren en nog meer naar achteren te leunen, begon de ploeg opeens aanvallender te spelen. Maar evenals ADO slaagde het er niet in om serieus gevaarlijk te worden. De thuisclub kende nog de grootste mogelijkheden, maar de kopballen van Karim Soltani en de schoten van Richard Knopper brachten NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar geen moment in de problemen.

In de tweede helft nam de druk van ADO toe, maar dat betaalde zich pas uit toen oudgediende Rick Hoogendorp zijn succesvolle entree maakte. Diens jubileumtreffer deed ADO zich met nog meer energie op de aanval storten. Dat mondde in de slotseconde uit in een riante mogelijkheid voor Berry Powel. Het schot van de spits werd echter geblokt door de defensie uit Breda en dus bleef het bij 1-1.
Categorie:
Tag(s):