vrijdag, 16. januari 2009 - 20:50

1.010.000 valse facturen vernietigd

Almere

In december werden bijna vierhonderdduizend ondernemers opgeschrikt door valse facturen van een bedrijf dat zich voordeed als de Kamer van Koophandel.

Door snel optreden en gerichte juridische stappen heeft de Kamer van Koophandel weten te voorkomen dat ondernemers hier daadwerkelijk de dupe van werden. De rest van de misleidende mailing is in beslag genomen en op woensdag 14 januari onder toeziend oog van een deurwaarder vernietigd.

De Kamer van Koophandel is opgelucht. “De fraudekwestie heeft voor veel onrust gezorgd binnen ondernemend Nederland en daarom ook veel media-aandacht gehad. Ondernemers uit het gehele land hebben de handen ineen geslagen om ons te helpen deze zaak ten goede te keren�, aldus Frans van Steenis, algemeen directeur Kamer van Koophandel Nederland. “De verontwaardiging over deze misleiding heeft bij ondernemers in ieder geval gezorgd voor extra alertheid ten aanzien van acquisitiefraude.�

Officiële facturen
De Kamer van Koophandel verstuurt de officiële facturen voor de jaarlijkse bijdrage, zoals gebruikelijk in de periode van 20 januari tot en met 6 februari. Ondernemers die twijfelen aan de afzender kunnen via vier eenvoudige stappen op www.kvk.nl/bijdrage vaststellen of ze te maken hebben met een officiële factuur van de Kamer van Koophandel.
Provincie:
Tag(s):