vrijdag, 20. februari 2009 - 12:14

12 jaar cel voor diefstal met fatale afloop

Den Bosch

Voor de rechtbank in Den Bosch is een 36-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor het doden van een man in Sint Agatha. Aan de doodslag ging een diefstal vooraf.

De Nijmegenaar heeft op 5 mei 2004 in Sint Agatha samen met een vrouw geprobeerd op een camping een partytent weg te nemen. Ook namen zij kleding weg. Na het horen van stemmen zijn ze een voortent van een caravan ingevlucht. Toen de eigenaar van de camping de verdachte in de voortent aantrof, werd hij door de verdachte in de borst gestoken. De rechtbank is van oordeel dat de door de verdachte geschetste scenario’s, waaronder dat de man in het mes gelopen zou zijn, onmogelijk zijn.

De Nijmegenaar heeft de man doodgestoken terwijl hij bezig was met zijn werk. Dat weegt voor de rechtbank extra zwaar. Na een melding over mogelijke dieven op zijn camping heeft het slachtoffer terecht actie ondernomen om zijn eigendommen en de eigendommen van campingbewoners te beschermen. De ontmoeting met de verdachte is hem noodlottig geworden.

Naast de opgelegde gevangenisstraf heeft de rechtbank bepaald dat de verdachte een schadevergoeding van bijna 12.000 euro moet betalen.
Provincie:
Tag(s):